Metode de administrare

Autohemoterapia majora

Autohemoterapia majora este o metoda de a administra ozon in mod sistemic in organism. Se colecteaza intre 70 si 120 de mililitri de sange venos intr-un recipient steril, vidat si apoi se amesteca cu o cantitate similara de ozon. Concentratia ozonolui folosit (produs in cabinet de un generator special, fabricat in Germania) se stabileste de medic in functie de efectul dorit. Sticla cu sange ozonizat se intoarce cu capul in jos si se transforma intr-o perfuzie. Amestecul realizat va intra inapoi in circulatie pe acelasi traseu pe care a fost recoltat sangele, intr-un interval de 20-30 de minute. Totul este steril si se petrece in circuit inchis, astfel incat sangele sa nu intre in contact cu nimic altceva decat cu ozonul.

Efectele ozonului se vor produce in tot corpul. Este vorba de efectul antiinflamator, imunomodulator, de relaxare musculara, de crestere a vascularizarii organelor vitale si a tesuturilor periferice, de metabolizare a glucozei din sange.

Ce pacienti beneficiaza de autohemoterapie majora

Autohemoterapia minora

Se iau aproximativ 10-15 ml de sange de la pacient, se amesteca cu ozon si apoi se injecteaza intramuscular. Aceasta terapie este recomandata pentru tratarea starilor gripale, a infectiilor virale si pentru boli de piele.

Ozonul fragilizeaza membrana celulara a celulelor rosii, care se rup, iar cand sunt reintroduse in organism, prin injectare, ele devin tinta unei veritabile "inspectii" din partea sistemului imunitar. Practic, corpul "vede" un intrus si se apuca sa il cerceteze. Cum ADN-ul intrusului este acelasi cu al tuturor celulelor, se declanseaza un proces de "inspectie generala". Este oarecum similar cu actiunea unui antivirus pe computer. Ca si consecinte directe se produce o crestere a imunitatii si o scadere a producerii de factori proinflamatori, care intretin procese precum acneea sau reactii alergice.

Insuflaţii rectale cu ozon

Metoda presupune introducerea pe cale rectala a unei anumite cantitati de ozon gazos umed care intra in sange prin peretii intestinali. Se recomanda ca tratament alternativ pentru hepatitele B si C, boala Crohn, ulcere, boala ischemica, fistule, gastrite, colite cronice, ciroza hepatica, detoxifiere si pentru a preveni imbatranirea prematura.

Insuflatii vaginale cu ozon

Insuflatiile vaginale cu ozon reprezinta un tratament naturist 100% pentru chist ovarian si durerile asociate cu bolile inflamatorii pelvine (anexita). Cu ajutorul unei sonde foarte subtiri, se introduce in vagin o cantitate de 300 mililitri de ozon, care ajunge pana in uter si pe trompele uterine. Efectul antibacterian si antiinflamator este astfel exercitat direct la locul afectarii sistemului reproducator feminin.

Oxigenarea locala a tesuturilor afectate reduce semnificativ durerea si senzatia de usturime, inclusiv in afectiuni precum infectii de tract urinar (ITU) sau in candidoze. s-a remarcat in practica faptul ca pacientele care au efectuat insuflatii vaginale nu au mai acuzat dureri in perioada premenstruala, avand o menstruatie fara durere.

Infiltraţiile subcutanate

Cu ajutorul seringi se fac infiltraţii subcutane locale în zonele cu probleme, puncte dureroase, paravertebral, periarticular a unui amestec de oxogen şi ozon în concentraţii mici. Procedura se aplică în afecţiuni dermatologice, reumatologie, probleme de circulaţie periferică, medicină estetică (celulită).

Infiltraţii intraarticulare

În cazul unor afecţiuni reumatismale. Infiltratiile cu ozon, efectuate intramuscular, subcutanat sau intra-articular au scopul de a stopa contracturile si de a relaxa fibrele muschilor, pentru ca durerea resimtita de pacient sa inceteze. Injectiile cu ozon sunt eficiente atat pe contracturi noi, cat si pe cele cronice, realizate in timp din cauza unei posturi viciate pe care pacientul o adopta la locul de munca, de cele mai multe ori.

Sac cu ozon

Utilizarea locală a amestecului de oxigen-ozon în saci, confecționati din material rezistent la ozon, se folosește în tratamentul unor plăgi infectate, ulcere varicoase, în arteriopatii ale membrelor inferioare, boli dermatologice. Sac cu ozon pt. picior diabetic şi ulcer de gambă.