Cabinete medicale

CABINET MEDICAL TERAPII COMPLEMENTARE

  • MEDIC DR COSOVANU ROMICA,
    • MEDIC PRIMAR MEDICINA DE FAMILIE
    • MEDIC SPECIALIST MEDICINA MUNCII
    • ATESTAT ECHOGRAFIE ABDOMINALA
    • ATESTAT DE STUDII COMPLEMENTARE OZONOTERAPIA IN PRACTICA MEDICALA
    • MEMBRU AL Societatii Stiintifice Romane de Oxigen - Ozono - Terapie ( S.S.R.O.O.T.)
 

 Chestionar Stare de Sănătate Chestionar analizat de Dr. Coșovanu Romică  Chestionar Psihologic Chestionar interpretat de Psiholog Verenciuc Liviu

CABINET MEDICAL MEDICINA MUNCII

  • MEDIC DR COSOVANU ROMICA,
    • MEDIC SPECIALIST MEDICINA MUNCII

Cabinetul medicina muncii va ofera servicii complete de medicina muncii Serviciul de Medicina Muncii , in conformitate cu: Legea nr. 319/2006, Normele Metodologice de Aplicare Publicate in Monitorul Oficial nr. 882/30.10.2006 si Hotararea de Guvern nr. 355 din 17 mai 2007 privind examinarile medicale pentru fiecare categorie profesionala in parte.

Medicina muncii se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea si tratarea bolilor profesionale, adica bolile care survin ca urmare a exercitarii unei activitati profesionale, datorita expunerii la factori profesionali fizici (ex. surditatea indusa de zgomot), chimici (ex. astmul indus de inhalarea de vapori chimici), biologici (ex. infectiile cu hepatita B in mediul spitalicesc), organizationali (ex. tulburarile musculo-scheletale prin efort fizic de intensitate redusa, dar de o repetitivitate extrema) sau psihici (ex. sindrom post-traumatic in urma asistarii la un accident petrecut la locul de munca) si are ca obiect sanatatea individuala si colectiva in relatie cu munca si mediul de munca.

Medicina muncii are rolul de a evita ca activitatea profesionala sa aiba consecinte asupra sanatatii sau securitatii persoanei.

  • Monitorizarea starii de sanatate a angajatilor prin:
    • examen medical la angajare – structurat conform profesiei si a fisei de expunere la riscuri;
    • stabileste aptitudinea in munca
    • control medical periodic - reevaluare starii de sanatate
    • examen medical la reluarea activitatii
    • examen medical de adaptare

Asiguram servicii de medicina muncii pentru toate domeniile de activitate existente pe piata muncii din Romania.

Cabinetul ajuta angajatorul, in baza unui contract, sa se alinieze la legislatia in vigoare in ceea ce priveste sanatatea angajatilor. Echipa medicala efectueaza controalele medicale la angajare si periodice si elibereaza fisele de aptitudine. Deasemenea, la solicitarea angajatorului, se pot instrui persoanele desemnate cu acordarea primului-ajutor in caz de urgenta si calamitati.

Sistemul nostru de tarifare poate fi influentat de numarul de angajati si de numarul deplasarilor efectuate la sediul beneficiarului. Examenul clinic si investigatii necesare se pot efectua la sediul firmei dumneavoastra si in regim de urgenta. Pentru medicina muncii ieftin, contacteaza-ne sa stabilim impreuna detaliile unei colaborari de succes.

Serviciile de medicina muncii cuprind:

Examenul clinic general constituie inceputul oricarei examinari medicale. Prin acest examen medicul evalueaza starea de sanatate a pacientului, avand in vedere fiecare organ si sistem in parte. In cazul descoperirii unei afectiuni, medicul se orienteaza catre recomandarea unor investigatii mai complexe.
In medicina muncii, examenul clinic general este obligatoriu pentru intocmirea tuturor dosarelor medicale, indiferent de domeniul de activitate al angajatului. Examenul clinic general este completat de anamneza profesionala: locurile de munca anterioare, noxele la care a fost supus, accidente de munca, boli profesionale.

Testare Viziotest

Viziotestul este o examinare a analizatorului vizual. Acesta ajuta la determinarea:

  • acuităţii vizuale;
  • câmpului vizual;
  • vederii cromatice; 
  • vederii tridimensionale; 
  • convergenţei; etc.

In medicina muncii, viziotestul se impune persoanelor care sunt expuse la suprasolicitare vizuala: personal utilizator ecrane PC / luminoase, munca la inaltime, la intuneric, in schimburi alterne, conducatori auto, utilaje diferite etc.

Audiometrie (cabinetul medical dispune de cabina de audiometrie izolata fonic)

Special conceput pentru masurarea precisa a pragului de perceptie a fiecarei urechi, audiometrul stabileste acuitatea auditiva.

Aparatul este complet in gamele de frecventa, recomandat pentru examenele preventive (hipoacuzie profesionala).

In medicina muncii, acest examen este obligatoriu pentru personalul expus la zgomot: conducatori auto, masini-unelte, hale industriale, lucratori la inaltime etc.

EKG 

EKG da primele informatii obiective asupra sanatatii inimii. Impreuna cu examenul clinic al aparatului cardio-vascular, EKG da posibilitatea medicului de a aprecia disponibilitatea la efort a angajatului.

In medicina muncii, electrocardiografia este investigatia necesara pentru evaluarea personalului expus la efort fizic intens, schimburi alterne, agenti de paza, soferi, lucratori la inaltime etc.

Spirometrie 

Spirometria evalueaza aparatul respirator si eventualele disfunctii ale acestuia determinate de factorii profesionali: pulberi, gaze, fumuri, iritanti respiratori, azbest, dioxid de siliciu liber cristalin etc.

Spirometria se indica urmatoarelor categorii profesionale: agenti de curatenie, muncitori in industria textila, sudori, mineri, turnatori, curatitori, lucratori in constructii si demolari etc.

Glicemie test-rapid 

Testul rapid de glicemie are rolul de a descoperi precoce diabetul si este recomandat pentru: soferi, lucratori la inaltime, meserii cu risc, personal ce lucreaza in schimb de noapte etc.

Analize de laborator 

Analizele de laborator constau in:

  1. Examene de laborator pentru lucratori comerciali in alimentatia publica, personal care produce si manipuleaza alimente: Examen coprobacteriologic (anual), Examen coproparazitologic (anual).
  2. Examene de laborator ale sangelui pentru personal care lucreaza in saloane de infrumusetare si asistenta medicala: HIV, Ag HBs, Ac anti HCV.
  3. Examene de laborator ale sangelui pentru personal expus la substante chimice/radiatii ionizante: Hemoleucograma, TGO, TGP, Creatinina, Uree sanguina, Acid uric.

Examen psihologic 

Examenul psihologic este recomandat pentru urmatoarele categorii de angajati: personal cu functie de conducere/factor de decizie, cadre didactice, politisti, agenti de paza, port arma, soferi, lucratori la inaltime, lucratori in schimburi de noapte, manipulatori de substante periculoase/chimice, expunere la radiarii ionizante, suprasolicitare psihica, meserii cu risc etc.

Conform HG 355 / 2007 modificata in 12.12.2011, examenul psihologic:

  • este obligatoriu pentru urmatoarele categorii de angajati: personal cu functie de conducere/factor de decizie, conducatori auto, politisti, port arma, personal sanitar elementar de ingrijire, personal care ingrijeste persoane cu handicap, asistenti maternali.
  • se va efectua doar la recomandarea medicului de medicina muncii pentru: cadre didactice, agenti de paza, lucratori la inaltime, lucratori in schimbul de noapte, manipulatori de substante chimice periculoase. 

Instructaj de prim-ajutor 

Instructajul de prim-ajutor este necesar tuturor firmelor, avand in vedere principiul medical "primum non nocere" (mai intai de toate sa nu faci rau).

Primul ajutor reprezinta o serie de tehnici medicale simple pentru salvarea vieții pe care un om obișnuit poate fi antrenat să le folosească în situații de urgență medicală, înainte de intervenția tehnicienilor în urgențele medicale sau a doctorilor. Cel mai bine este să obțineți antrenament în primul ajutor, înainte de o urgență medicală. Resursele necesare în primul ajutor sunt aproape întodeauna păstrate într-o trusă de prim ajutor.